Opinion

Het is werkelijk verbazingwekkend hoe de overheid keer op keer recht probeert te praten, waar iemand met gezond verstand domweg niet bij kan. En dat terwijl het toch zo simpel is om de 'fout', de 'oversight', of misschien wel 'blunder' toe te geven, die ambtenaren onder jouw verantwoordelijkheid hebben begaan. Van fouten wil je leren, maar door...

Inmiddels zijn we vele maanden en lockdown stadia verder. De verschillen in de bevolking worden steeds groter. Er zijn zelfstandigen, bedrijven en instanties die enorm getroffen zijn, maar omgekeerd zijn er ook velen die profiteren van de beperkingen helaas.

Ons poldermodel wordt weliswaar geroemd in vele situaties maar lijkt ons nu toch op een aantal vlakken behoorlijk dwars te zitten. Aan de onderhandelingstafel met gelijkgestemden is dat natuurlijk nooit een issue, maar vooral op het internationale speelveld is dat niet zo. Daar zijn geen gelijkgestemden.

Je hoeft tijdens de reclameblokken maar eens niet naar het toilet te gaan of de advertenties in de krant echt te lezen, en het woord 'duurzaam' valt niet meer te omzeilen. Goed nieuws voor mensen die zo'n product niet kopen. In veel gevallen zal je goedkoper uit zijn en met de letterlijke interpretatie van duurzaam heb je misschien zelfs wel...

Al enige tijd worstelt het kabinet met het invoeren van een app, die bijna randvoorwaardelijk aan het worden is bij het versoepelen van de regels. In eerste instantie kwam deze oplossing gewoon even uit de lucht vallen en uiteraard kwam er een tsunami aan meningen en interpretaties over ons heen.

Disclaimer: This section contains articles that represent strictly my own personal view about matters that I care about, and do not represent an opinion of any entity whatsoever I have been, am now or will be affiliated to in the future. If it comes to disagreement or any other emotion it brings up affecting the reader, groups or otherwise, I trust we can move beyond blame and connect to discuss. It would be a privilege to continue to learn from what I do not know or recognize.

Fred Bosch - About Management and more - All rights reserved 2019-2022